BIJ DE OMBOUW VAN STANDAARD AUTO TOT UW OPTIMALE RALLY AUTO COMBINEREN WIJ UW WENSEN GRAAG MET ONZE ERVARING. NATUURLIJK BINNEN DE EISEN VAN DE FIVA.

Als u met een volledig geprepareerde auto wil gaan rally-rijden is het verstandig om een standaard auto als basis te nemen, en die in overleg met ons, naar uw specifieke wensen en onze adviezen op te bouwen. Aan de carrosserie kan heel veel verstevigd worden door middel van het doorlassen van alle naden en het aanbrengen van verstevigingsplaten. Om u een nog veiliger “werkplek” te bezorgen kunnen we uiteraard ook een rolkooi monteren.

Motorisch is alles mogelijk: van een gereviseerde standaard motor tot een serieus opgevoerde 2.0 liter 105 motor met maar liefst 180PK. Ook ophanging en remmen kennen voor ons geen geheimen meer; er zijn vele aanpassingen mogelijk. En van benzinetanks met een grotere inhoud, elektrische benzinepompen tot extra reservewielen of een ingerichte kofferruimte waar alles een vaste plaats heeft: het kan allemaal precies volgens uw wensen worden aangepast. Hetzelfde geldt voor de versnellingsbak en de achteras: korte versnellingen voor een snelle acceleratie en een lange 5e versnelling voor de verbindingsstukken tijdens de rally. En dat is natuurlijk ook comfortabeler voor de rit naar de start van een rally of terug naar huis. Ook in het interieur zijn veel verbeteringen mogelijk aan kuipstoelen, gordels, rolkooi, tellers en meters, tripmaster, kaartleeslampen en opbergvakken.


Een nieuw gebouwde auto kan ons inziens niet zonder nieuwe bedrading. Omdat wij een probleemloos functioneren nastreven maken wij ook de draadbomen en zekeringkasten volledig nieuw. Bij dit alles geldt wel: de uitstraling van een auto moet kloppen. De “look” moet “in period”zijn. Dus géén moderne velgen of plastic verstralers en ook geen hypermoderne stoelen in kevlar-look.


Al onze auto’s worden zo opgebouwd dat ze voldoen aan de eisen van de FIVA. Kompleet opgebouwde auto’s worden afgeleverd met een FIVA Identitycard, een taxatierapport en 2 jaar APK.