EEN GOEDE EN VEILIGE PREPARATIE VAN UW RALLYAUTO BEGINT MET 25 JAAR ALFA ROMEO ERVARING ALS MONTEUR, CONSTRUCTEUR ÉN RALLYRIJDER.

Rally preparatie vinden wij écht het leukste werk dat er is! En gelukkig hebben wij in de loop der jaren al heel wat auto’s mogen opbouwen tot serieuze rallyauto. Daaronder veel Alfa Romeo’s, maar ook een aantal auto’s van andere interessante merken.


Deelname aan historische rallies is echt een fantastische hobby (wij doen het zelf maar al te graag), maar verdient wel een goede preparatie. Rijder en navigator moeten zich uiteraard goed voorbereiden op iedere rally. De bestuurder is dus lekker fit en de navigator goed scherp en heeft de kaarten klaar liggen. Als dan het routeboek wordt uitgedeeld is het: “Rijden maar en nu maar hopen dat de auto het volhoudt!"


FOUT!


Een bestuurder kan een fout maken en een navigator kan zich vergissen, maar een auto mag en kan volgens ons alleen door pech uitvallen. Nooit of te nimmer niet door een slechte of onvolledige preparatie.


Een goed geprepareerde rallyauto is dus van groot belang. Maar een klassieker ombouwen tot rallyauto vereist veel kennis en ervaring. Jan Brinkman heeft sinds 1990 erg veel ervaring opgedaan met klassieke Alfa Romeo’s en rijdt rallies sinds 2004. Daardoor weet hij inmiddels heel goed wat wel en niet zinvol is om aan een rally auto te veranderen.

Als u net begint met rally rijden zullen vele collega-deelnemers u gevraagd, maar vaker nog ongevraagd, voorzien van allerlei goed bedoelde adviezen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen kijk op de perfecte rally-auto. Maar laat u niet gek maken; kijk naar diegene die het in uw ogen goed doet. Vraag hem, of haar om advies en ren niet zo maar achter iedereen aan. Lang niet alle goedbedoelde modificaties zijn n.l. verstandig of veilig!