Specialisatie Alfa Romeo

Toen een zevenjarige Jan Brinkman een donkerrode Alfa Romeo GTV de hoek van zijn straat om zag komen, was hij meteen verkocht. Destijds klonk het: ‘Als ik later groot ben, wil ik iets met zulke auto’s doen!’. En zo geschiedde. Eind 1997 heeft Jan zijn droom waargemaakt en begon hij een garage met specialisatie in klassieke auto’s,

met Alfa Romeo in het bijzonder.


Autobedrijf Brinkman is dan ook een bedrijf dat is voortgekomen uit een

passie en voorliefde van deze klassieke auto’s. Binnen dit bedrijf wordt er begrepen wat er

nodig is om uw Alfa Romeo op de weg te houden, omdat wij zelf het plezier en de

passie voor deze auto’s met u delen. Met gedegen onderhoud aan uw Alfa, onze

jarenlange ervaring én onze connecties in de wereld van deze Italiaanse klassiekers,

houden wij die van u betrouwbaar.


Autobedrijf Brinkman verzorgt vrijwel alle werkzaamheden aan uw Alfa Romeo,

of dit nu gaat om periodiek onderhoud, reparatie(s) of APK. Om maximaal van uw klassieker te kunnen genieten is het immers van groot belang dat uw auto vakkundig wordt onderhouden.

Onderhoud bij klassiekers betekent het zo betrouwbaar mogelijk houden van de auto, met aandacht, gevoel en passie voor de techniek, waarbij originaliteit veelal een sleutelrol speelt. Het zo origineel mogelijk houden van uw Alfa Romeo houdt vaak in dat huidige onderdelen gerepareerd of gereviseerd moeten worden, iets dat wij uiteraard met veel plezier verzorgen. Als het echt niet anders kan, zullen wij op zoek gaan naar het juiste vervangende onderdeel voor uw Alfa Romeo. En hiermee bedoelen wij dan ook écht het juiste onderdeel. In de tijd dat deze auto’s van de productielijn in Italië kwamen rollen, maakten kleine onderdelen het verschil bij verschillende uitvoeringen van een auto. Denk hierbij aan chromen portierhendels, een sierlijst op de flank of een grille met een ander design. Hoe klein de invloed van deze onderdelen ook lijkt te zijn, ze vormen de zogenoemde ‘finishing touch’ om uw klassieker weer net zo mooi en origineel te maken als op de dag dat deze de fabriek uit kwam rollen. Autobedrijf Brinkman begrijpt het nut van deze onderdelen en helpt u dan ook graag mee met het completeren van uw klassieker.


Via onze vele connecties in de wereld van klassieke Alfa’s, kunnen wij vaak net de correcte set wieldoppen, set koplampringen of houten stuurwiel voor u vinden.


Klassieke Alfa’s zijn er natuurlijk niet alleen om mee te pronken op de plaatselijke autoshow of de lokale dorpsstraat mee af te rijden. Ze kunnen ook op een competitieve manier worden ingezet, onder andere in de vorm van rally’s. Wij zijn tevens gespecialiseerd in het opbouwen en modificeren van Alfa Romeo’s voor rally-doeleinden. Onder het kopje Rally’ vindt u hierover meer informatie.