Autobedrijf Brinkman

De echte autovakman bestaat nog!
 

ACTUEEL

Bent u op zoek naar een bloedrode Alfa Romeo Giulia uit 1972 waardoor u nooit meer aan uw ex denkt? Of een mooie strakke Bertone uit 1977 waardoor er geen financiële crisis meer bestaat? Of misschien toch die nette Volvo V50 uit 2009 met een betrouwbare dieselmotor?

Op deze plek vindt u dit soort juweeltjes die u alles doen vergeten als u er in rijdt. Voor niet al te veel geld bent u gelukkig tot aan uw pensioen of, als u ook kiest voor onze expertise op onderhoudgebied, tot ver, ver daarna.


Merk & model:

Alfa Romeo GT 1300 Junior

Prestatie:

90 PK/66KW

Carrosserie:

Coupé

Kleur buitenzijde:

Bianco

Aantal deuren:

2

Interieur kleur:

Nero

Brandstoftype:

Benzine

Bouwjaar:

1970

Transmissie:

Handmatig, 5 versnellingen

Kilometerstand:

22.563 km

Motorinhoud:

1290 cc

Vraagprijs:

59.000 SOLD

De Alfa Romeo 105 en 115 serie coupés waren een reeks auto's gemaakt door de Italiaanse fabrikant Alfa Romeo van 1963 tot 1977, gebaseerd op een verkorte vloerplaat van de Giulia sedan. De basisvorm van de carrosserie, gedeeld door alle modellen, is ontworpen door Giorgetto Giugiaro voor Bertone. Het was een van zijn eerste grote projecten voor Bertone en leende zwaar van zijn eerdere ontwerpen voor de Alfa Romeo 2000 Sprint / 2600-sprint. Alle modellen zijn voorzien van de viercilinder, volledig lichtgelegeerde Alfa Romeo Twin Cam-motor in verschillende kubieke capaciteiten van 1290 cc tot 1962 cc, allemaal met twee kleppen per cilinder. Alle versies van deze motor die gemonteerd zijn in de 105-serie coupés zijn uitgerust met dubbele carburateurs.

Deze Alfa Romeo GT 1300 Junior was het instapmodel voor het Alfa Romeo-coupé-gamma. Deze GT 1300 Junior was uitgerust met de 1300 (1290 cc) twin-cam motor, zoals gemonteerd in de Giulietta-serie auto's, maar gereviseerd voor de 105-serie met beperkte poortafmetingen en andere aanpassingen. In totaal levert de motor 90 PK (66 kW) maar de topsnelheid van de GT 1300 Junior van meer dan 160 km/u en 0-100 km/u tijd van 12,6 seconden zijn zeer goed voor deze coupé met een motor met slechts 1300 cc cilinderinhoud.

De GT 1300 Junior was meer dan een decennium in productie. Gedurende deze periode werd het model door de fabriek bijgewerkt, waarbij veel van dezelfde revisies werden toegepast op modellen met een grotere motor. De eerste geproduceerde GT 1300 Juniors waren gebaseerd op de Giulia Sprint GT, met een eenvoudiger interieur. Het meest herkenbare onderdeel is de zwarte grille met slechts één horizontale chroomstaaf.

Deze auto is in 1970 in de provincie Imperia in Italië nieuw verkocht in kleur Bianco met zwart lederen interieur. Het lichaam van de auto is in perfecte en originele (ongerestaureerde) staat en het plaatwerk is in uitstekende conditie. Het interieur is grotendeels origineel en afgezien van een uitlaat die is vervangen, is de auto absoluut in originele staat, wat zeer zeldzaam is. Deze uitzonderlijke late GT 1300 Junior wordt geleverd met originele stalen wielen. Uniek mooie auto. Zoiets als dit is moeilijk te beschrijven, je zou deze auto eigenlijk met je eigen ogen moeten bekijken.

 • Zijkant
  Zijkant
 • Interieur
  Interieur
 • Achterkant
  Achterkant
 • Achterlicht
  Achterlicht
 • Logo & plaatwerk
  Logo & plaatwerk
 • Onderzijde
  Onderzijde
 • Ontwerper
  Ontwerper
 • Ruit
  Ruit
 • Sticker
  Sticker
 • Onderzijde
  Onderzijde
 • Motor
  Motor
 • Interieur
  Interieur